Aanrader: bij Wesseldijk je heftruckcertificaat halen

1Niet alleen in de detailhandel heb ik ervaring opgedaan, inmiddels heb ik in verschillende sectoren met overigens veel plezier gewerkt. Het is min of meer de samenloop van omstandigheden geweest dat ik uiteindelijk in mijn huidige sector beland ben, maar vroeger leek het erop dat ik hoog kon komen in een drukkerij. Vandaar ook dat ik vandaag even stil wil staan bij Verkeersschool Wesseldijk en de mogelijkheid tot een heftruckcertificaat halen aldaar.

Ook in het kader van de code 95 moet het heftruck certificaat verlengd worden

12Toevallig werd ik er onlangs weer op gewezen namelijk, toen ik een grote leverancier van mijn zaak bezocht in het oosten van ons land. Wesseldijk zit gevestigd in Arnhem, Nijmegen, Ede en Tiel en is in deze regio zeer groot en goed vertegenwoordigd. Ik zag op de weg in één ritje enkele auto’s, vrachtwagens en zelfs bussen van de verkeersschool langsrijden en het deed me beseffen dat de school het goed doet, nu ze zo gerepresenteerd zijn op de weg. Enfin, het deed me denken aan mijn eigen ervaringen met deze verkeersschool, in het kader van het heftruckcertificaat halen en verlengen. Als manager van het magazijn moest ik ervoor zorgen dat eenieder van de werknemers goed opgeleid en gekwalificeerd was de werkzaamheden uit te voeren. Enkele incidenten bij bekende ondernemingen, waar ongelukken plaatsvonden als het rijden over voeten met een zware vorkheftruck, deden ons realiseren echt bewust bezig te gaan met scholing en nascholing. Bij wet werd dit overigens ook verplicht, maar het is toch uiteindelijk toch je eigen verantwoordelijkheid als ondernemer hoezeer je hiernaar leeft en dit zelf ook uitdraagt naar je medewerkers. Wij vonden scholing op alle terreinen altijd erg belangrijk en dit certificaat dus ook. Ook onze chauffeurs, die de opdrachten naar de klanten brachten, kregen een heftruckcertificaat in het kader van de code 95, die toen overigens nog anders heette. Met altijd goede ervaringen met Wesseldijk kan ik deze verkeersschool van harte aanbevelen!

3