Tips bij letsel door verkeersongeval

Ben je het slachtoffer geworden van een verkeersongeval en is de andere partij aansprakelijk? Dan kun je de kosten voor het letsel door verkeersongeval door deze partij vergoed krijgen. Maar hoe bereken je de schadevergoeding en hoe stel je de andere partij aansprakelijk? In dit artikel geven we je hier meer informatie over.

Tip 1: Houd alle kosten die je maakt bij

Om straks de schadevergoeding goed te berekenen is het belangrijk dat je alle gemaakte kosten als gevolg van het letsel door verkeersongeval bijhoudt. Hierbij kun je denken aan kosten voor schade aan je voertuig en je spullen en medische kosten. Daarnaast vallen ook kosten voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, arbeidsongeschiktheid en een verminderde no-claim korting onder letselschade. Bewaar alle bonnetjes en bewijzen en maak hier een duidelijk overzicht van.

Tip 2: Stel de andere partij aansprakelijk

De andere partij aansprakelijk stellen kun je het beste samen met een letselschadespecialist doen. Deze specialist kan ook met jou kijken wat het totale bedrag van de schadevergoeding moet zijn en je helpen met het verzamelen van bewijzen. Als de letselschadespecialist de andere partij aansprakelijk stelt, betekent dit niet direct dat deze partij dit ook erkent. De aansprakelijke partij voor de letselschade door verkeersongeval kan schuld erkennen, schuld gedeeltelijk erkennen of volledig ontkennen.

Tip 3: Schakel indien nodig een advocaat in

Als de aansprakelijke partij de schuld ontkent of slechts gedeeltelijk erkent en je dit niet accepteert, kun je een rechtszaak aanspannen om de partij alsnog ter verantwoording te roepen. Het is dan het beste om dit te doen met hulp van een letselschadeadvocaat.