Hoe vergelijk je sim only diensten?

Wanneer je de website van sim only bekijkt, kun je overweldigd worden door de hoeveelheid dienstverleners waaruit je kunt kiezen. Je hebt opties als Simyo, Youfone, KPN, Tele2, Ben, Lebara en nog veel meer. Elk van deze sim only diensten hebben ook hun eigen lijst met abonnementen. In feite heeft elk van hen ongeveer 30 of meer soorten abonnementen. Sommige bieden onbeperkt en beperkt bellen, andere komen ook met mobiele data. Ze maken ook gebruik van verschillende soorten netwerken zoals 3G, 4G en 5G. Het is aan jou om te kiezen welke van deze het beste is voor je telefoon. Maar door het overweldigende aantal keuzes zijn sommige mensen geneigd om een abonnement te kiezen dat hen niet echt de meest waardevolle dienst biedt.  Dat komt omdat sommige diensten hetzelfde type abonnement aanbieden voor verschillende prijzen. Dus in sommige gevallen krijg je een abonnement dat 10 euro vraagt, terwijl je hetzelfde abonnement van een andere dienst kunt krijgen voor slechts 8 euro. Het prijsverschil kan klein zijn als je het gewoon bekijkt. Maar als je het een aantal maanden of zelfs jaren bij elkaar optelt, loopt het wel in de kosten.

Controleer de functies van het sim only abonnement

Er zijn verschillende manieren om dienstverleners te controleren en te vergelijken om gemakkelijk te bepalen welke dienst geschikt is. Een van de handigste manieren is om te controleren welke functies elke dienst te bieden heeft. Er zijn 4 categorie├źn die je helpen om de waarde ervan te bepalen. Dit zijn de netwerkdienst, telefoongegevens, bel- en sms-mogelijkheden en de prijs. De netwerkdienst is of het abonnement 3G, 4G of 5G aanbiedt. Telefoongegevens zijn de gigabytes die elk abonnement je biedt waarmee je verbinding kunt maken met het internet. De bel- en sms-mogelijkheden bepalen of je beperkt of onbeperkt kunt bellen en sms’en. Tot slot de prijs van elk abonnement, die je zal helpen om de werkelijke waarde te zien van wat je krijgt. Als je kunt, probeer dan een sim only zonder extra kosten af te sluiten om je uitgaven laag en beheersbaar te houden.

Welke prijs heeft de meeste waarde?

De waarde van telefoonabonnementen hangt af van de persoon die er gebruik van maakt. Er is geen eenduidig antwoord omdat iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren en behoeften heeft. Wie een abonnement wil voor informeel telefoongebruik en basale internettoegang, kan gebruik maken van de goedkoopste diensten. Voor een krachtiger internetcapaciteit met een 5G-verbinding en een grote mobiele datapool kun je beter kiezen voor de duurdere abonnementen.

Hoe lang duren deze abonnementen?

Al deze abonnementen duren meestal een maand, daarna moet je hun kosten betalen om ze opnieuw te verlengen. Maar er zijn ook langere abonnementen die je kunt nemen, waaronder contracten. Contracten hebben meestal een looptijd van 1 of 2 jaar en zijn veel effici├źnter dan elke maand je abonnement verlengen.