De functie van een locker met cijferslot

Een locker met cijferslot is gemaakt om je spullen in op te bergen. Je kunt niet zomaar een willekeurig aantal aan locker met cijferslot hebben, ze moeten een volgorde hebben. Dat is waar de nummers op de kastjes voor zijn. Het zet ze in een volgorde zodat mensen makkelijk hun kluisje kunnen vinden. Eerst moet je beslissen hoeveel kastjes je nodig hebt en waar je ze wilt hebben. De nummers van de kastjes lopen van links naar rechts en dan naar beneden (als je naar het nummer kijkt). Er zitten dan aan die lockers ook een cijferslot. Dit cijferslot is makkelijk te gebruiken en vergt dus geen inspanning

De werking van een locker met cijferslot

Je bedenkt zelf een vier nummerige code en die onthoud je dan totdat je de spullen er weer uit wilt gaan halen. Het is simpel en werkt veilig.  Lockers met nummers is een geweldige manier om je locker bij te houden. Kies gewoon een combinatie die je gemakkelijk kunt onthouden en gebruik die wanneer je maar wilt. Als je lockers gebruikt in grote ruimten waar dagelijks veel mensen in en uit gaan, is de kans groot dat de spullen die worden opgeborgen zoekraken of zoekraken. Een cijferslot voorkomt dit. Op die manier kan er in feite niemand bij de persoonlijke spullen. Het is vrijwel onmogelijk om een vier nummerige code te raden. De kans dat iemande deze code raadt is namelijk één op de tienduizend.

 

Lockers naar eigen stijl en smaak

De lockers zijn vrijwel geheel naar eigen smaak te ontwerpen. Op scholen en universiteiten komt het vaak voor dat de lockers geschilderd of gespoten worden met felle kleuren. Voor de leerlingen en studenten is het op die manier gemakkelijk te onthouden welke kluis van hen is. Een locker met cijferslot is ook veiliger dan een locker met een sleutel. Een sleutel hoef je slechts te vinden en in het sleutelgat te steken, bij een cijferslot moet je daadwerkelijk ook de code weten.