Wanneer je een auto wil leasen, huur je eigenlijk gewoon een auto. Na een bepaalde tijd lever je de auto weer in bij de zaak waar je de auto vandaan hebt gehaald. Bij bijvoorbeeld een Ford Mustang Mach-E lease, betaal je een vast bedrag per maand en hoef je verder helemaal niet meer om te kijken naar eventuele verzekeringen, onderhoud of wegenbelasting. Het enige wat jij nog moet doen om optimaal te kunnen genieten van de lease auto is het vullen van de tank. Als je hebt gekozen voor een elektrische auto moet je natuurlijk niet vergeten de auto op te laden voor gebruik. 

Betaal een vast bedrag per maand

Wanneer je ervoor kiest om een auto te leasen, ben je een bepaald bedrag per maand kwijt. Je krijgt dus niet te maken met een hoge aanschafprijs. De kosten die jij per maand betaald, is bepaald door de kosten van belasting, onderhoud, reparatie, banden, pechhulp en een allrisk-autoverzekering.

Door het leasen van een auto betaal je dus een redelijke prijs, waar allerlei voordelen aan verbonden zijn. Mocht er dus plots iets met de auto gebeuren, kan je gewoon langs de zaak gaan en hoef jij geen tot weinig geld te betalen om de lease auto weer te repareren na een ongeluk.

Niet alles is voor eigen rekening

Wanneer je kiest voor een Ford Mustang Mach-E lease zal niet alles voor jouw eigen rekening zijn. Stel dat jij onverwachts terecht komt in een verkeersongeval, en er dus schade wordt toegebracht aan de auto, zal jij of geen schade hoeven te betalen of een heel klein gedeelte van de schade.

Welk bedrag jij zal moeten betalen, hangt af van de afspraken die er worden gemaakt met de contracthouder. Het bedrag wat voor eigen rekening valt, zal dus ook per contracthouder gaan verschillen. Meestal zal jouw eigen risico zo’n 300 euro bevatten en niet meer. De rest van de schade zal dan niet voor jouw rekening vallen en hoef jij dus ook niet te betalen.