Werk je veel met transferpersen? Haal dan ook deze accessoires in huis

transferpersen

Transferpersen zijn ideaal als je kleine of grote aantallen producten (meestal textiel) van een zelfgekozen bedrukking wenst te voorzien. De basismaterialen die je nodig hebt voor het realiseren van zo’n transfer bestaan uiteraard uit een stuk textiel, een stuk folie en natuurlijk de transferpers zelf. Er zijn echter diverse accessoires die je het werken met een transferpers een stuk makkelijker kunnen maken. In dit artikel lees je welke accessoires volgens ons het belangrijkst zijn.

transferpersen

Beschermvel voor de hitteplaat

Een beschermvel gebruik je normaal gesproken voor de hitteplaat. Dit geldt vooral voor mensen die met grote regelmaat gebruik maken van hun transferpers. Om al te snelle slijtage aan het apparaat (en dus met name de hitteplaat) tegen te gaan is het verstandig zo veel mogelijk met een beschermvel te werken.

Pelpincet

Wanneer je met je transferpers voor heel verfijnde resultaten wilt gaan, dan is het zaak dat je een pelpincet in huis haalt. Hiermee kun je namelijk uiterst nauwkeurig het ontwerp bijschaven tot je er voor de volle honderd procent tevreden over bent.

Beschemhoes voor de onderplaat 

Het rubberen gedeelte op de onderplaat van je transferpers krijgt het ook zwaar te verduren, zeker bij veelvuldig gebruik van je pers. Om ervoor te zorgen dat deze plaat het zo lang mogelijk volhoudt én dat hier geen inktresten op terecht komen is het aan te raden deze met een degelijke hoes te beschermen. Bijkomend voordeel van deze beschermhoes is dat deze je het makkelijker maakt een stuk textiel precies goed te leggen.

Thermo tape

Als je er echt absoluut zeker van wilt zijn dat je (bijvoorbeeld) flexfolie totaal recht ligt, dan kun je hiervoor zorgen door gebruik te maken van thermo tape. Hiermee kun je je folie namelijk (tijdelijk) vast maken voordat je daadwerkelijk gaat persen.