Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

Tegenwoordig kunnen we makkelijk betalen met een pinpas of kredietkaart. Je zult er dan ook wel eens van gehoord hebben, een kredietkaart of een creditcard, maar wat zijn de voordelen eigenlijk? Dat lees je hier!

Verzekerd kopen

Veel aankopen met een kredietkaart zijn verzekerd. Dit is erg handig wanneer je spullen besteld en niet bekend bent met de verkoper of als je kostbare aankopen doet. Wanneer je spullen dan helemaal niet of niet goed aankomen, ben je verzekerd en zul je (een deel van je) geld terugkrijgen. Hierdoor loop je geen grote risico’s bij dure aankopen. Dit is ook fijn als je in het buitenland spullen koopt. Je spullen zijn namelijk ook verzekerd bij verlies, diefstal of beschadiging. Als je op vakantie gaat en je neemt kostbare spullen mee, loop je op deze manier geen risico als het gestolen wordt of als je je spullen verliest.

Bestedingslimiet

Vaak kun je ervoor kiezen om een bestedingslimiet in te stellen of is dit al automatisch ingesteld. Dit is erg fijn als je van jezelf weet dat je snel je geld uit gaat geven als het niet direct van je rekening af gaat. Vaak is er standaard een bestedingslimiet ingesteld van duizend euro en dit kun je natuurlijk aanpassen. Door middel van dit bestedingslimiet houd je grip op je uitgaven en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan aan het einde van de maand.

Inzicht in je uitgaven

Bovendien heb je op deze manier ook inzicht in je uitgaven. Bij vrijwel elke kredietkaart kun je online je uitgaven regelen en inkijken. Hierdoor kun je ook van tevoren inzien wat je aan het einde van de maand zal moeten betalen. Daarnaast is dit ook erg handig als je je kredietkaart voor zakelijk gebruik gebruikt. Alle uitgaven staan al onder elkaar, dus je hoeft geen bonnetjes meer bij elkaar te gaan zoeken voor je belastingaangifte.

Kosten van een kredietkaart

Bovendien is een kredietkaart aanschaffen helemaal niet duur. Bij veel banken kun je zelfs een gratis kredietkaart aanvragen als je al rekeninghouder bij deze bank bent. Verder kunnen de bedragen oplopen tot ongeveer twee euro per maand. Zoals gezegd verschilt dit dus per bank en per huidige rekening. Neem dus eerst contact met je bank op om je hierover te laten informeren. Wanneer je wilt betalen met een kredietkaart kunnen hier kosten aan verbonden zitten, maar in de meeste gevallen is dit gewoon gratis. Bij het betalen in een vreemde valuta is er sprake van twee procent koersopslag. Wil je geld opnemen bij een geldautomaat of balie, dan betaal je 4,50 euro per opname. Dit is ter sprake wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland bent en geld wilt opnemen uit een automaat waar dit enkel met een kredietkaart kan.

Kortom, een kredietkaart beschikt over erg veel voordelen. Daarnaast gaat betalen met een kredietkaart tegenwoordig even gemakkelijk als betalen met je pinpas. Je kunt namelijk ook gewoon contactloos betalen met je kredietkaart. Het is dan ook verstandig om een kredietkaart in huis te hebben voor het geval dit nodig is. Wanneer je op vakantie gaat, is het vooral aan te raden om een kredietkaart bij je te hebben. Je kunt namelijk niet overal betalen met een pinpas in het buitenland.