Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, omdat je eens wat anders wilt of noodgedwongen naar iets anders moet zoeken? En heb je moeite met het vinden van een nieuwe werkbestemming? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een outplacement traject bij een outplacement bureau. Outplacement, in het Nederlands ook wel bekend als uitplaatsen, is het professioneel begeleiden van een persoon naar een nieuwe werkomgeving. De redenen waarom dit nodig is zijn zeer uiteenlopend. Van een noodgedwongen ontslag door een reorganisatie binnen het bedrijf tot het simpelweg willen van een andere uitdaging. Een outplacement bureau kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Een outplacement traject is een traject wat een (oud) werknemer kan volgen om zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te beginnen. Via het outplacement bureau wordt je aan een werknemer toegewezen die jou gaat helpen aan jouw nieuwe werkomgeving. Het is een modulair opgebouwde dienstverlening die op iedereen toepasbaar is, in welke fase van je loopbaan je ook zit. Bij een outplacement traject zijn de volgende modules te ‘volgen’:

  • Trainingen omtrent sollicitaties en netwerken
  • Bespreken van het zelfbeeld, motivatie en eventuele belemmeringen
  • Hulp bij de verwerking van het ontslag
  • Vacatures verzamelen en analyseren
  • Een strategie voor communicatie opstellen (bv. een CV & social media)
  • Gezamenlijk oriënteren op de arbeidsmarkt en mogelijkheden verkennen
  • Aanbiedingen van bedrijven inventariseren en hierin onderhandelen
  • Oriëntatie door interesses, kwaliteiten en drijfveren in kaart te brengen

En zo zijn er nog tal van modules waar een outplacement bureau de werknemer bij kan helpen.

Gezamenlijk tot de beste oplossing komen

Doordat een professioneel begeleider met de werknemer in gesprek komt en aandachtig luistert kan er planmatig te werk worden gegaan om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Op basis van de uitkomsten van het kennismakingsgesprek wordt een plan van aanpak opgesteld en nauwkeurig uitgevoerd om tot het beste resultaat te komen.