Waar zorgt een businesscoach voor?

Een businesscoach is een belangrijk onderdeel van het leven van allemaal mensen die geïnteresseerd zijn in de business wereld. Tibor en allemaal andere bedrijven zijn er helemaal op toegespitst en daar is een goede reden voor. Sinds de jaren negentig (eigenlijk jaren vijftig maar dit artikel hoeft niet 5000 woorden te hebben) is er sprake van toenemende specialisatie in de economieën van de mensheid. Een businesscoach is essentiëel in dit process omdat het niet meer vatbaar is om alle kennis op klassieke wijze te verkrijgen. Er is te veel informatie daarvoor en vaak moet er steeds meer rekening gehouden worden met de context van een situatie voor een beslissing en dat is waar een coach echt zijn of haar nut toont.

Waarom een businesscoach?

Dit zou niet een vraag moeten zijn maar veel mensen zijn sceptisch over business coaching en het nut ervan. Voor deze mensen leg ik het extra gedetailleerd uit. Wanneer je een business hebt zijn er zeer veel dingen waar je op moet letten. Hoewel het salaris van de baas van Amazon een beetje teveel is, kun je een argument maken dat bazen van bedrijven meer verdienen omdat zij een overzicht moeten houden en garant staan voor het verdere bestaan van een bedrijf. Vooral de verantwoordelijkheid is een groot iets. Als je nagaat wat je eigenlijk allemaal moet multitasken is het niet meer raar om een coach erbij te hebben in het begin.

Een dag van een businesscoach

Een businesscoach houdt zich bezig met drie dingen. Hij zal advies geven, de cliënt inspireren en de acties van een cliënt evalueren. Verschillende mensen hebben verschillende hoeveelheden nodig van elk. Advies bestaat voornamelijk uit informatie geven van hoe je dingen doet. Dus bijvoorbeeld het opzetten van een geavanceerd excel bestand zodat een overzicht van een budget zo gemaakt is. Inspiratie geven is een passief iets dat gebeurt doordat de businesscoach contact maakt met jou en jou engaged. Evalueren is ook belangrijk. Als je iets verkeerd doet en je plan kan aangepast worden door een coach voordat het allemaal misgaat kan dat heel erg veel pijn en geld besparen.