Waar moet je aan denken als je een restaurant opent?

roosters-maken

Er komt best veel bij kijken als je van plan bent om van je droom een realiteit te maken! Maar als je iets heel graag wil, dan is die wil sterker dan alles! Een restaurant openen kan misschien wel een droom van je zijn. Je kunt daarbij denken aan workforce management maar ook aan andere stappen om van je droom een realiteit te maken, zoals bijvoorbeeld het creëren van menu’s of de styling van het restaurant zelf. Er zijn talloze dingen om goed over na te denken!

Ontwerp je ruimte

Allereerst kan het erg handig zijn om na te denken over de zitcapaciteit en de regelgeving omtrent de zitcapaciteit. Je moet rekening houden met een aantal zaken die handig zijn om, voordat je begint met je ontwerp, even eerst goed op te zoeken zodat je niet de mist ingaat. Ook kan je alvast nadenken over het soort meubilair wat je graag zou willen en hoeveel comfort je je gasten wil geven. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden dat het meubilair wat je kiest ook al een beetje de sfeer aangeeft en bepaalt van je restaurant, houd hier goed rekening mee. Ook het workforce management moet niet vergeten worden! Denk daarom goed na over hoe je de rooster wilt gaan indelen. Wil je zelf roosters gaan maken voor het personeel of wil je kiezen voor zelfroosteren?

Huur het juiste personeel in

Daarnaast moet je ook goed nadenken over het personeel dat je wil inhuren. Welke chefs kan je het beste inhuren? Zo kan je bijvoorbeeld ook alvast nadenken over verschillende trainingsprogramma’s voor je medewerkers en goed nadenken hoe je je medewerkers een goede balans aanbiedt tussen werk en privé. Vaak heeft een goed restaurant elk seizoen dezelfde medewerkers, of in het algemeen langdurige medewerkers die niet snel wisselen. Als jouw restaurant dit als kenmerk heeft, is dit een erg goed teken dat je restaurant een erg goede en fijne werksfeer biedt!