Tips voor online juridische hulp

De kans dat jij in je leven wel eens te maken krijgt met een juridisch probleem is natuurlijk vrij aannemelijk. Dit kan in principe alles zijn. Om je een idee te geven, hebben we de meest voorkomende juridische problemen voor je op een rijtje gezet en bespreken we ook waar je terecht kunt voor eventuele hulp. Zo kun je voor zaken zoals een scheiding, erfenis, schulden, maar ook een uitkering of vragen over je belasting terecht bij verschillende instanties voor het inwinnen van juridisch advies. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Het juridisch loket

De plek voor gratis juridisch advies is het juridisch loket. Hier kun je terecht voor bijna al je vragen en is een door de overheid verzorgd platform. Je kunt ervoor kiezen om ze te bellen of te mailen, maar ook een afspraak behoort tot de mogelijkheden. Wel is het goed om rekening te houden met het feit dat het wel eens druk kan zijn en er alleen hulp wordt geboden aan particulieren. Daarnaast geldt er ook een maximaal inkomen om aanspraak te kunnen maken op gratis juridisch advies. Het grote voordeel aan dit loket, is dat je in principe voor een groot deel van de vragen terecht kunt. Toch kan het voorkomen dat ze je vraag niet kunnen beantwoorden, dan zullen ze je door moeten verwijzen naar bijvoorbeeld een advocaat of mediator. Blended.law is gespecialiseerd in verschillende juridische kwesties en kunnen je dus helpen met zowel private als zakelijk vraagstukken.

Hoe nu verder?

Wanneer jij een juridisch vraagstuk hebt, dan kan het zijn dat het juridisch loket je vraag wel kan beantwoorden, maar dat er voor een vervolgstap een advocaat nodig is. Dit is iets wat je vervolgens zelf zal moeten regelen. Bij blended.law zijn ze gespeciliseerd in allerlei verschillende vraagstukken. Het grote voordeel aan de gratis informatie van het juridisch loket, is dat je een stuk gericht je vraagstuk een vervolg kunt geven. Wanneer een advocaat of jurist dit eerst voor je zal moeten uitzoeken, dan zal dit al snel aardig in de papieren kunnen lopen. Het is daarom dus ook altijd aan te raden je vraagstuk eerst hier voor te leggen. Je zult zien, dat in de meeste gevallen een groot deel van de vragen zou kunnen worden beantwoord.

De kosten

De kosten voor het juridisch loket worden door de staat betaald. Dit wordt gedaan om ook mensen met de kleine beurs te kunnen voorzien van juridische hulp. Eventueel vervolg is wel voor eigen rekening. Toch is het voordeel, dat wanneer je weet of je kans maakt op eventuele winst, je het risico voor de gang naar de rechter een stuk gemakkelijker kunt nemen.