Op zoek naar een nieuwe baan?

werken

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je een andere baan moet zoeken, de relatie met je werkgever is tot een dieptepunt gedaald of je bent na ziek te zijn geweest niet meer capabel om op dezelfde plek te werken. Wanneer je begeleiding krijgt bij het zoeken naar een nieuwe baan noemen we dit outplacement, met je werkgever spreek je af dat je betaald op zoek kunt gaan naar nieuw werk. In de meeste gevallen wordt er voor een andere richting gekozen, en je oude werkplek wordt overgenomen door iemand anders. 

Niet oneindig de tijd

Wanneer je gebruik maakt van outplacement, moet je er wel rekening mee houden dat je niet oneindig de tijd hebt om ander werk te zoeken. In de meeste gevallen wordt er een bepaalde tijd aangehouden, heb je binnen deze vastgestelde tijd geen nieuw werk dan volgt alsnog ontslag. Er wordt veel gebruik van gemaakt bij een reorganisatie, om te zorgen dat niet iedereen direct op straat komt te staan. Tijdens het traject kom je in verschillende fases terecht, tot je een nieuwe passende baan gevonden hebt. Naar gelang je eigen behoeften en eisen, worden deze fases in je eigen tempo doorlopen. 

outplacement

Persoonlijke coach

Bij outplacement heb je een persoonlijke coach die je begeleidt op zoek naar een nieuwe baan, hiermee kun je samen uitzoeken wat de beste weg is om te bewandelen in het traject. Er wordt een planning gemaakt waarbij jouw eisen centraal staan, tenslotte draait het om jou. Natuurlijk is het de bedoeling dat er zo snel als mogelijk een nieuwe baan voor je wordt gevonden, op deze manier kun je weer werken aan je toekomst en werken waar je kwaliteiten tot zijn recht komen. Hoe lang het totale traject duurt is afhankelijk van de eisen en wensen die je hebt voor een nieuwe baan.