Minilening: snel en simpel

Er is een lening waarvoor je niet naar de bank hoeft, de minilening. Minileningen zijn kleine kredieten van een paar honderd tot een paar duizend euro. Je hoeft daarvoor niet bij familie of vrienden langs. En ook niet naar de bank. Ze zijn zelfs digitaal aan te vragen, dus online en vanuit huis. Of waar je dan ook bent. Er zijn verschillende aanbieders van deze microkredieten.  Meestal gaat het om bedragen tussen de 100 en 1500 euro maar ook om kleinere en hogere bedragen. Een handige vergelijkingssite is de site www.kleinbedraglenen.nl. De verstrekking van microkredieten wordt gecontroleerd door de AFM, de Autoriteit Financiële Markten, waar je ook voor meer informatie over dit onderwerp terecht kunt.

Aanvragen bij meerdere aanbieders

Op www.kleinbedraglenen.nl zie je een overzicht van een aantal aanbieders van minileningen, bijvoorbeeld Findio of Geldshop. Zij verschillen van elkaar op een aantal punten. Sommigen vereisen geen BKR toets. Dat betekent dat niet gecheckt wordt of je geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dan kan je gemakkelijker lenen als je toch een BKR registratie hebt. Een gevolg is wel dat je een andere vorm van zekerheid moet kunnen geven, zoals een garantstelling door familie of vrienden. Ferratum is een van de aanbieders waar je zonder BKR toets kan lenen. Wel moeten er dan iemand garant willen staan als vorm van zekerheid. Daar kan je terecht voor aanvragen tussen de 100 en 1500 euro. Naast de commerciële aanbieders op de site en elders kan je ook een kleine lening aanvragen bij de gemeentelijke kredietbank.

Geen schaatsen en nog geen salaris

Stel het is bijna maart en plotseling breekt de winter toch nog aan. Het wordt mooi, zonnig en koud. De kou duurt nog een paar weken. De kinderen willen nog even schaatsen maar de oude passen niet meer. Of je koelkast begeeft het. Of de TV. Of jouw sollicitatiekleren passen niet meer. Of de ideale vliegticketaanbieding komt voorbij. Of je zit zonder fiets maar je hebt er wel eentje nodig. Dan is wat extra ruimte van 200 euro of meer erg prettig. In zo’n geval kan je een minilening aanvragen. Soms al binnen 24 uur. Je kunt de lening dan weer gewoon aflossen zodra je salaris weer gestort is, binnen een paar weken. Wacht je te lang met aflossen dan geldt er wel een veel hogere rente. Zorg er dus voor dat je tijdig kan aflossen.