Bent u op zoek naar een wasmachine waarmee u flink op uw energiekosten kan besparen? Dan bent u bij Wasmachine-Info aan het juiste adres! Op onze website vergelijken wij wasmachines, en hebben wij de meest energiezuinige wasmachine voor u op een rijtje gezet. Energiezuinige wasmachines zijn gunstig voor uw portemonnee, en daarnaast ook erg milieubewust! Het scheelt natuurlijk heel erg tussen een energielabel A en A+++. Daarnaast is natuurlijk het functioneren van de machine en de bouwkwaliteit zeer belangrijk.  Hoe langer de machine mee gaat, hoe beter. 

Wat is een energiezuinige wasmachine?

Omdat een energielabel niet erg veel lijkt voor de meeste mensen, is het handig om deze uit te leggen. De letter geeft aan hoe energie efficiĆ«nt uw machine is. De wasmachine die het meest energiezuinig is, heeft een energielabel van A+++. Tegenwoordig worden er bijna alleen maar machines verkocht met een energielabel van A of hoger. De letter geeft aan hoeveel het energiegebruik van de machine per jaar is. 

Bent u benieuwd naar wat de beste energiezuinige wasmachine voor u is? Dan kan u natuurlijk altijd de keuzehulp bekijken, zoals hierboven genoemd. Daarnaast kan u ook onze samenstelling van de beste energiezuinige wasmachines bekijken. Zo vind u gegarandeerd een wasmachine voor u!

Een energiezuinige wasmachine kopen is natuurlijk stap een, maar stap 2 is energiezuinig omgaan met deze machine. Hoe kan u dit doen? Daarvoor hebben wij een aantal simpele tips samengesteld:

  • Belaad de wasmachine goed. Voorkom een halfvolle wasmachine, en verspil niet energie. Houdt minstens 10 procent van de ruimte in de wastrommel over, om een slecht was resultaat te voorkomen. 
  • Lage temperatuur. Hoe lager de temperatuur, hoe minder energie er wordt gebruikt, en hoe goedkoper elke wasbeurt is!
  • Centrifugeer de was hoog. Hierdoor komt de was droger uit de machine, waardoor een droger minder werk hoeft te verrichten. Gebruikt u een wasrek? Verhoog de toeren dan niet. 
  • Let op de keuze van uw programma. De ecologische keuze zorgt voor een verminderd jaarlijks energiegebruik, en kan al snel 13 euro per jaar besparen. 

Aankoop energiezuinige wasmachine: Waar moet u op letten?

Een energiezuinige wasmachine is beschikbaar in verschillende soorten en maten. Vaak is het heel lastig om te weten waar u op moet letten, en daarom helpen wij u graag hier een handje mee. Zo moet u letten op:

  • Energieklasse. De klasse van een energiezuinige wasmachine varieert van A+++-30% tot A+++-65%. Deze modellen verschillen vaak onderling ook aardig.
  • Let op het vulgewicht. Een vulgewicht van 7kg is geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen, 8 kg voor 3-4 en 9kg is geschikt voor 5 personen of meer. Zoek een trommel die groot genoeg is voor uw huishouden, en voorkom wassen met te veel lege ruimte, of te veel wassen. 

Voor nog meer tips over energiezuinig wassen kan u gemakkelijk meer lezen op onze website. Wij bieden veel informatie aan niet alleen op het gebied van energiezuinig wassen, maar ook voor de bouwkwaliteit en het functioneren van de wasmachine. 

Bezoek nu snel onze website, en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen. Heeft u vragen? Dan kan u gerust contact opnemen met een van onze experts.