Een verhoogde effectiviteit in het magazijn dankzij goede stapelaars

Still heeft allerlei producten voor je magazijn, zoals bijvoorbeeld een stapelaar

Een stapelaar is een truck die je kunt gebruiken om een pallet verticaal te verplaatsen. Het voordeel van een stapelaar is dat deze makkelijk kan draaien in krappe gangpaden of in kleine hoekjes. 

Wat is een stapelaar?

Een stapelaar bevat een hefvloer die je kunt vinden tussen de voorwielen en de achterwielen. Een gemiddelde stapelaar heeft een hefvermogen met een maximum van ongeveer 2000 kilogram. De voorwielen van een stapelaar zijn meestal bevestigd aan twee steunpoten en het laden van de stapelaar gebeurt eigenlijk helemaal op de stapelaar en hier is dus geen contragewicht bij nodig. Er bestaan grofweg twee soorten stapelaar. De eerste soort stapelaar is de smalspoorstapelaar en de tweede soort stapelaar is de breedspoorstapelaar. De smalspoorstapelaar bevat steunpoten die erg dicht bij elkaar staan. De steunpoten rusten in de laagste stand op de steunpoten, waardoor dit type stapelaar enkel geschikt is voor het vervoeren van enkeldeks pallets. 

Efficiƫnter werken met een breedspoorstapelaar

De breedspoorstapelaar beschikt over steunpoten die een stukje verder uit elkaar staan. Dit betekent dat je door te werken met een breedspoorstapelaar meer pellets kunt verplaatsen. Je kunt met dit type stapelaar dubbeldekspallets vervoeren. Om effectiever e kunnen werken in je magazijn en je logistieke proces ook op deze manier te verbeteren, is het een goed idee om aan de slag te gaan met breedspoorstapelaars. Je kunt met dit type stapelaar meer pallets vervoeren, waardoor je eigenlijk maar de helft van de tijd nodig hebt bij het vervoeren van pallets. Heb je echter een klein magazijn, dan is het mogelijk een beter idee om te kiezen een smalspoorstapelaar. Dit komt omdat breedspoorstapelaars lastiger zijn om te draaien in smalle ruimtes. Als je steeds vast komt te zitten in je magazijn met dit type stapelaar, dan is het gebruik hiervan natuurlijk niet echt efficiƫnter. Kijk om deze reden dus wel goed naar de ruimte die je in je magazijn tot je beschikking hebt.