Een prijstang kopen, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Het labelen van de verschillende artikelen die je verkoopt in je winkel is een zeer belangrijk karwei. Gelukkig is het zo dat er op de markt verschillende hulpmiddelen zijn terug te vinden die je daarbij kunnen helpen. Eén van deze hulpmiddelen zijn zogenaamde prijstangen. Een prijstang kopen lijkt op het eerste zicht een vrij eenvoudig karwei te zijn. In de praktijk wil dat echter nog wel eens behoorlijk tegenvallen. Het is namelijk zo dat er toch best een aantal zaken zijn waar je rekening mee zal moeten houden. Om welke zaken het dan precies gaat laten we je graag hieronder ontdekken.

De algemene eigenschappen van een prijstang 

In eerste instantie blijkt een prijstang kopen zeer eenvoudig mogelijk te zijn. De praktijk leert ons echter dat er toch bepaalde zaken zijn waar je graag aandacht aan zal willen schenken. Het aantal exemplaren welke door de jaren heen op de markt zijn verschenen vereist namelijk een grondig onderzoek om finaal de juiste keuze te kunnen maken. Enkele belangrijke aandachtspunten die zeker en vast je aandacht zullen verdienen in de praktijk zijn alvast de volgende:

  1. Hoeveel karakters dienen er precies afgedrukt te kunnen worden? 
  2. Over welke grootte dienen de karakters te beschikken? 
  3. Wat moet het formaat zijn van het etiket dat je wil kunnen maken?

De bovenstaande eisen blijken in eerste instantie in de praktijk zeer voor de hand liggend te zijn. Toch kan er worden vastgesteld dat ze vaak over het hoofd worden gezien. Zorg ervoor dat, dat bij jou niet het geval is door hier tijdig de nodige aandacht aan te besteden.

Waar dien je verder nog rekening mee te houden bij een prijstang kopen?

De bovenstaande informatie heeft je in grote lijnen reeds duidelijk gemaakt waar je allemaal rekening mee moet houden bij een prijstang kopen. Er zijn echter nog een aantal andere factoren die ook niet onbelangrijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit of er alleen maar cijfers, of ook letters afgedrukt moeten kunnen worden. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er alleen maar cijfers afgedrukt kunnen worden. Toch kan de praktijk vereisen dat er ook sprake moet zijn van de mogelijkheid om letters af te kunnen drukken. Is dat het geval? Dan zal je daar bij een prijstang aanschaffen zeker en vast rekening mee moeten houden. 

Kortingspercentages En Verkoopbord

Verschillende manieren om een prijstang te kunnen kopen

Een prijstang kopen is in de praktijk mogelijk op tal van verschillende manieren. In eerste instantie kan je ervoor kiezen om gewoon een losse prijstang te bestellen. In dit geval kies je voor het apparaatje op zich zonder dat je daar iets bij gaat bestellen. Dit is zeker mogelijk, vooral wanneer je de kosten zo beperkt mogelijk wil houden. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk doorgaans een interessante keuze om ook al meteen even wat inkt bij te bestellen. Enkel en alleen wanneer je dat doet zal je immers kunnen vaststellen dat je direct over al datgene beschikt wat je nodig hebt om meteen aan de slag te kunnen gaan. Hou ook hier dus zeker rekening mee op het moment dat je de keuze maakt om een bepaalde prijstang aan te gaan schaffen. Geïnteresseerd? Neem een kijkje bij Shopdepot voor het gehele assortiment prijzen en coderen.