Een crushed ice bak kopen voor in jouw horecazaak

We hoeven je naar alle waarschijnlijkheid eigenlijk niet aan te geven dat er binnen de horeca erg vaak gebruik wordt gemaakt van zogenaamd crushed ice. Voor heel wat verschillende, overheerlijke drankjes en cocktails geldt dan ook dat ze hiermee worden gemaakt. Omwille van het feit dat er elke dag opnieuw zeer veelvuldig gebruik zal worden gemaakt van dit type ijs zal je kunnen vaststellen dat je deze ook ergens in moet kunnen bewaren. Wat dit betreft is het kopen van een crushed ice bak uiteraard de beste oplossing waar je voor kan kiezen. Is het voor jou niet helemaal duidelijk wat zo’n bak nu precies is of waar je bij het aanschaffen rekening mee moet houden? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om de hieronder aanwezige informatie door te gaan nemen.

Keuze uit verschillende mogelijkheden

Ben je van plan om een crushed ice bak aan te schaffen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor een keuze kan maken tussen een aantal diverse mogelijkheden. In het merendeel van de gevallen is het zo dat je bij het kopen van dergelijke bakken kan rekenen op zogenaamde GN-maten. Dit zorgt ervoor dat deze bakken zonder probleem in een koelvitrine geplaatst kunnen worden. Voor de beschikbare maten geldt dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen:

  • 1/1 GN;
  • 2/1 GN;
  • 3/1 GN;
  • 4/1 GN;

Voor de crushed ice bak geldt dat ze kan zijn vervaardigd uit roestvrijstaal. Ze zijn bovendien voorzien van een uitneembaar lekrooster. Deze laatste zorgt ervoor dat het smeltwater onderin terecht kan komen en vervolgens eenvoudig verwijderd kan worden. Daarnaast geldt voor deze bakken dat ze er bekend om staan ook makkelijk te reinigen te zijn. Het hoeft niet gezegd dat ook dit laatste als een zeer belangrijk aandachtspunt kan worden bestempeld.

In welke cocktails hoort crushed ice zeker thuis?

Voordat je over gaat tot het aanschaffen van een crushed ice bak is de kans vrij groot dat je jezelf de vraag stelt in welke cocktails er hier nu precies allemaal gebruik van dient te worden gemaakt. In principe kan je dit type ijs uiteraard in heel veel verschillende cocktails integreren. Dit gezegd hebbende is dit vooral het geval wanneer je kiest voor het maken van bijvoorbeeld:

  • Een Ipanema;
  • Een Frozen Daiquiri;
  • Een Moscow Mule;
  • Een Piña colada

Het spreekt voor zich dat er naast de bovenstaande exemplaren ook nog heel wat andere cocktails bestaan waarin het opnemen van crushed ice interessant kan zijn. Denk hierbij dan bijvoorbeeld een zogenaamde Screwdriver. Hoe dan ook, ben je van plan om regelmatig in jouw zaak cocktails te maken? Dan zal je kunnen vaststellen dat een crushed ice bak bestellen zeker interessant kan zijn.

Hoe voordelig een crushed ice bak bestellen?

De kostprijs van een crushed ice bak valt in de praktijk absoluut zeer goed mee. Ondanks dit gegeven spreekt het natuurlijk wel voor zich dat veel mensen zich afvragen hoe ze deze mogelijks nog voordeliger kunnen bestellen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het vooral van belang om er op toe te zien dat je deze aan kan kopen bij een partij die een lage kostprijs weet aan te bieden. Bovendien is het vaak ook interessant om meerdere exemplaren samen aan te schaffen. Op deze manier kan je de kostprijs van je crushed ice bakken doorgaans op een efficiënte manier drukken.

Om de ijsblokjes te maken, gebruik je natuurlijk de Hoshizaki ijsblokjesmachine.