Duurzame evenementenlocatie

Duurzame evenementenlocatie

Duurzaam vergaderen op een duurzame evenementenlocatie

Hecht u met uw bedrijf veel waarde aan duurzaamheid? En wilt u daarom uw vergaderingen op een duurzame locatie houden? Dat is geen enkel probleem, want er zijn veel verschillende duurzame evenementenlocaties in Nederland. Deze locaties blinken uit in hun passie voor natuur, mens of cultuur en, u raadt het al, duurzaamheid. In dit blog leest u meer over deze duurzame evenementenlocaties en waarom u hier zeker eens wilt vergaderen.

Wanneer spreken we van een duurzame evenementenlocatie?

Duurzaam vergaderen begint bij een duurzame evenementenlocatie. Een duurzame evenementenlocatie is geen locatie waar ze alleen energie besparen of biologisch eten serveren, maar een locatie waar ze over alles nadenken. Het duurzaam denken en handelen is hier namelijk onlosmakelijk verbonden met hun bedrijfsvoering. Uitblinken in foodwaste, eigen energie opwekken of circulair werken. Maar ook iets extra’s doen voor de natuur of het natuurbeheer. Bij duurzame evenementenlocaties draait het om meer dan alleen geld verdienen. Zoals het eigenlijk hoort.

Sociaal en cultureel

Duurzame evenementenlocaties hebben ook aandacht voor mens en cultuur. Zo staan ze in het teken van sociaal ondernemerschap en bieden ze zo een positieve bijdrage aan de maatschappij. Bijvoorbeeld door mensen met een handicap een werkplek te bieden. Of andere groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen hier werk te vinden. En u kunt deze duurzame evenementenlocaties vinden op diverse culturele locaties. Zo zijn deze vergaderlocaties gevestigd in cultureel erfgoed of wordt er een plek geboden aan bijvoorbeeld startende kunstenaars.

Originele plekken

Duurzame evenementenlocaties zijn vaak op bijzondere plekken gevestigd. Zo kunt u ze vinden in het bos, maar het kunnen ook industriƫle locaties zijn. En de inrichting van deze locaties? Die is erg origineel en meestal ook een beetje vintage. Het zijn leuke locaties om duurzaam te vergaderen. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om zakelijk creatief te zijn. Lees daarom hier meer van onze blogs.