Dit is waarom je als bedrijf een incasso proces moet hebben

Het is niet voor alle bedrijven even makkelijk om ervoor te zorgen dat hun klanten alle facturen betalen. Voor bedrijven die iedere keer weer veel moeite moeten doen om klanten tot betalen over te laten gaan, is dit erg vervelend. Dat is namelijk een klus die in sommige gevallen erg lang kan duren. Deze tijd had door de werknemers van deze bedrijven vele malen efficiƫnter kunnen worden benut. Daarom kan het handig om een vast incasso proces te hebben voor je bedrijf.

Een incasso proces voor je bedrijf, waar is het goed voor?

Als je een bedrijf hebt, is de kans aanwezig dat je wel eens te maken hebt gehad met een factuur die niet betaald werd. Het is voor jou als eigenaar van een bedrijf natuurlijk niet fijn als je klanten niet op tijd betalen. Dit kan een goede oorzaak hebben, maar in principe is het niet de bedoeling dat het betalen van rekeningen en facturen wordt uitgesteld. Voor jou en je werknemers kan het erg veel tijd kosten om iedereen tot betalen over te laten gaan. Daarom is het slim om een vast incasso proces voor je bedrijf te realiseren. Dit proces zal er dan voor zorgen dat je klanten veel eerder tot betaling worden gedwongen. Als jij een eigen bedrijf hebt en een incasso proces wilt realiseren, kun je een incasso inschakelen. Een incassobureau zal er dan voor zorgen dat jouw klanten op tijd hun rekeningen betalen. Doen zij dit niet, dan nemen de medewerkers van het incassobureau contact op met deze klanten. Dat is erg handig aangezien alle medewerkers van jouw bedrijf zich hierdoor niet bezig hoeven te houden met klanten die niet betalen.

Credit management

Wanneer je regelmatig te maken hebt met klanten die hun facturen niet betalen, is dit ontzettend vervelend. Hierdoor heb jij minder geld op de rekening van je bedrijf staan waardoor je mogelijk bepaalde investeringen niet kunt doen. Dit zorgt ervoor dat je door klanten die niet betalen nog meer geld misloopt dan enkel het geld wat zij jou verschuldigd zijn. Het is dan ook geen slecht idee om te investeren in credit management. Dat houdt in dat er een extern bedrijf is wat je helpt bij het innen van betalingen. Het grootste voordeel van credit management is het feit dat al het werk je hierdoor uit handen wordt genomen. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan credit management, maar als je kijkt naar het geld wat je misloopt door bepaalde investeringen die je niet hebt kunnen doen, valt dit in het niet.

Geld besparen door geld uit te geven

Door te investeren in het realiseren van een goed incasso proces, is het mogelijk om door geld uit te geven meer geld te verdienen. Het is daarom belangrijk om de juiste stappen te ondernemen wanneer je merkt dat het regelmatig voorkomt dat klanten niet betalen. Op die manier voorkom je dat er veel mensen zijn die geld verschuldigd zijn aan jouw bedrijf, maar je bedrijf alsnog te weinig vrij vermogen heeft om stappen te zetten.