Deze spullen heb je nodig om succesvol te scrummen

Een efficiënte en flexibele werkplek kun je bevorderen door verschillende dingen aan te pakken. Maar wat toch wel op de eerste plek blijft, is uitstekende organisatie! Tijdens het werken en brainstormen, is goed overzicht een must. Een groot whiteboard met stiften en beschrijfbare magneten helpen je al een heel eind. Zo kun je razendsnel ideeën en concepten rondschuiven en bewerken. 

Wat hulp op het werk

Om succesvol te scrummen, heb je bepaalde spullen nodig. Scrumartikelen kunnen van alles zijn. Als je deze nog niet bij de hand hebt, kun je natuurlijk een whiteboard en stiften gebruiken. Maar dit zal wat extra wissen en schrijven betekenen. Om efficiënter te kunnen werken zal je echt baat hebben bij herschrijfbare magneten en associatiekaarten. Dit helpt de brainstormsessie soepel te verlopen. 

Vooral de beschrijfbare magneten zijn een must op kantoor. Je kunt ze namelijk voor elk project opnieuw gebruiken. De tekst is makkelijk te wissen en je bent meteen voorbereid voor het volgende kwartaal. Tevens zijn ze ook in hartstikke veel vormen en kleuren te verkrijgen. Voor ieder project kun je dus de perfecte hulpmiddelen vinden!

Ook thuis te gebruiken

Met een groot of druk huishouden is het overzicht soms ver te zoeken. Iedereen heeft andere activiteiten na werk of school, en in het weekend lopen alle plannen standaard door elkaar. Scrummen zou je hier dus ook toe kunnen passen! Een groot whiteboard waar iedereen zijn eigen magneetjes tot hun beschikking heeft, brengt het overzicht weer terug. Daarnaast kan je het ook gebruiken om de huishoudelijke taken overzichtelijk te kunnen verdelen. Wie de afwas doet en het vuilnis buiten zet, wordt door de magneten bepaald! Ook hoeft niemand zich meer af te vragen wanneer de voetbaltrainingen en pianolessen zijn. 

Daarnaast kun je de associatiekaarten ook goed gebruiken als ondersteuning tijdens het studeren. Dit is een hele leuke manier om dingen uit je hoofd te leren. Zeker voor kinderen maakt dit het studeren een stuk aangenamer.