De customer service opleiding is het begin van vele leuke gesprekken

Het aantal telefonische helpdesks in Nederland is enorm groot. Met een customer service opleiding beschik jij over de vaardigheden om daar aan de slag te gaan. Een customer service is hetzelfde als een klantenservice. Als je bij een klantenservice werkt word jij doorgaans gebeld door klanten, die een vraag hebben. Dat kan een storing zijn in een dienst of een klacht over een organisatie. Het is jouw taak om die klant te helpen op een wijze die voor de klant tevredenstellend is en die voor jouw opdrachtgever zo voordelig mogelijk uitpakt. Met een customer service opleiding zit je bij een klantenservice helemaal op de juiste plek.

Waaruit bestaat een customer service opleiding?

De customer service opleiding duurt een jaar en bestaat uit twee onderdelen. Eerst doe je de opleiding Administratief Medewerker. Daar maak je kennis met de basisbeginselen van het werken in een commerciële kantooromgeving. Dat betreft het gebruik van de meest voorkomende kantoorsoftware op een computer, baliewerkzaamheden, communicatie en gesprekstechnieken. Het tweede deel van de opleiding gaat dieper in op klantgerichtheid. Je leert verkoop- en servicegesprekken voeren en signalen herkennen van koopbereidheid en tevredenheid. Ook het omgaan met weerstand en commercieel onderhandelen komen aan bod. Beide delen van de customer service opleiding worden los van elkaar geëxamineerd. Voor beide delen krijg je een diploma.

Customer service opleiding als basis voor je carrière

De customer service opleiding is behalve een goed uitgangspunt voor een baan bij een klantenservice ook de basis voor een andere carrière. Met deze opleiding kun je verder leren voor functies als verkoopmedewerker, commercieel medewerker binnendienst en commercieel medewerker buitendienst. Dus als je geen zin meer hebt in een baan bij een klantenservice heb je voldoende escapemogelijkheden. De opleiding bij Fabius opleidingen duurt een jaar. Je krijgt wekelijks klassikaal 3 uur les in één van de 50 leslocaties.