Branding is een van de belangrijkste marketingstrategieën als lange termijnstrategie voor je bedrijf. Je bedrijf blijft bij de potentiële klanten in het geheugen en zodra zij weer in aanmerking komen met jouw onderneming is de kans groter dat zij een aankoop doen of terugkerende klanten worden.

Voor veel bedrijven loont het dan ook beter om te investeren in het behouden van klanten dan constant op zoek te zijn naar nieuwe klanten. Een van de belangrijkste methoden voor het bewerkstelligen van de branding is door middel van offline promotie. Hieronder lees je meer over deze mogelijkheden.

Mogelijkheden met offline promotie

Internet is zo sterk op komst geweest de laatste decennia dat de offline promotie bijna wordt vergeten. Toch zijn er verschillende methoden die we hieronder verder toelichten.

  • Traditioneel flyerwerk: Flyeren komt vaak pushend over richting de potentiële klant, maar zeker effectief. Komt er een speciaal evenement aan? Dan zijn flyers zeer effectief om in te zetten en de klant mee te bereiken.
  • Breng een magazine of tijdschrift uit over je bedrijf. Laat klanten weten wat je bedrijf aan het doen is en wat het van plan is in de toekomst. Een magazine is iets wat klanten rustig door kunnen bladeren en gevoel bij krijgen. Voor kledingwinkels kan dit een catalogus over de producten zijn en bedrijven met high-end producten kunnen vertrouwen en verlangen scheppen bij klanten.
  • Bedrijven met complexe producten en diensten kunnen een boek schrijven en uitbrengen. Hierin worden de diensten, producten en processen stap voor stap uitgelegd, zodat de klant een doordacht beeld van de onderneming kan krijgen.

Voor het drukken van boeken, het maken van een magazine of ander drukwerk kun je terecht bij Pumbo. Naast dat het drukwerk en andere zaken voor je worden geregeld bieden zij professionele hulp en verdere ondersteuning.