Bij BHV Almere leer je wat te doen in geval van nood

Weet jij wat je moet doen tijdens een noodsituatie op de werkvloer? Als er brand uitbreekt bijvoorbeeld? Of als iemand een ongeluk krijgt en geen adem meer haalt? Is jouw antwoord ‘nee’? Dan is het hoog tijd voor een cursus bedrijfshulpverlening. Tijdens deze cursus leer je in twee dagen hoe je moet omgaan met calamiteiten op je werk. Je kunt hiervoor terecht op meerdere locaties in Nederland, waaronder ook de trainingsfaciliteit in Almere. De BHV Almere locatie van G4S is makkelijk te bereiken met de openbare vervoer.

 

Spannende praktijklessen op levensechte locaties

Je begint de cursus met een aantal belangrijke theorielessen. En daarna ga je het geleerde in de praktijk brengen. Want een cursus BHV bestaat vooral uit oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In Almere zijn er speciale locaties waar allerlei scenario’s kunnen worden nagebootst. Als cursist leer je onder leiding van een instructeur hoe je de situatie onder controle krijgt. Je leert branden blussen, slachtoffers reanimeren en nog veel meer. Dat klinkt best spannend, en dat is het ook. Het nuttige van zo’n levensechte situatie is echter niet alleen de oefening, maar ook de voorbereiding op het ‘echte werk’. Als je een noodsituatie al eens ‘uitgespeeld’ hebt, is de kans groot dat jij het hoofd koel weet te houden bij echte calamiteiten.

 

Spijker je kennis bij met een herhalingstraining

Na het volgen van de theorie -en praktijklessen moet iedere cursist een examen afleggen. Hierbij zal je moeten laten zien dat jij het geleerde zelfstandig in de praktijk kunt brengen. Is dit het geval? Dan mag jij jezelf officieel gediplomeerd bedrijfshulpverlener noemen. Het diploma heeft een beperkte geldigheidstermijn. Om het diploma te mogen behouden zal je dus om de zoveel tijd een herhalingstraining moeten doen. Zo voorkom je dat je opgedane kennis weer wegzakt.