Goede links hebben behoefte aan sterke content en andersom. Eén van de elementen van linkbuilding die in de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden, is het aanbieden van relevante en sterke content. Vul daarom de verschillende pagina’s van je website met content die er toe doet. De content dagelijks of wekelijks verversen is daarbij tevens van belang, hoewel het niet noodzakelijk is. Over de invloed van content op de kwaliteit van de linkbuilding wordt overigens getwijfeld, maar sterke content zorgt voor een goede pagerank.


Wat is pagerank?
De uitvinder van Google, genaamd Larry Page, heeft het concept van pagerank uitgevonden. Hierin krijgt een website een score van tussen de 0 en 10, waarbij content een belangrijke rol speelt. Ook de kwaliteit van de backlinks staat hier echter centraal, deze moet natuurlijk ogen en gevarieerd opgebouwd zijn. Dit kan op diverse manieren, door bijvoorbeeld links te plaatsen die werken op een andere server of links plaatsen die daadwerkelijk van aanvulling zijn op hetgeen jij aanbiedt op je website. Hoe hoger de pagerank van zowel jouw website, als ook de backlinks op je website, hoe beter je in de Google zoekmachine te vinden zal zijn.

De invloed van links kopen
Links kopen is één van de manieren om linkbuilding aan te pakken. In de eerste jaren van het internet werden backlinks nog als zeer belangrijk gezien. In eerste instantie werd niet gekeken naar de kwaliteit of relevantie van de backlinks, maar ging het meer om zoveel mogelijk backlinks te verzamelen. Hoe meer backlinks je op je pagina had staan, hoe relevanter je website was. Dat was althans de redenering van Google destijds. Toen het systeem van Google dit door kreeg, zijn er veranderingen doorgevoerd. Steeds vaker wordt inmiddels wel gekeken naar de relevantie en kwaliteit van de links uit je linkprofiel. De nadruk is daarmee meer en meer komen te liggen op kwaliteit, waarbij kwantiteit is ondergesneeuwd. Het kan zelfs zo zijn, dat links die niet over de juiste kwaliteit en relevantie beschikken, door Google als minpunten van je website worden gerekend.

Waarom links kopen?
Hoewel de meningen verschillen, is het effect van links kopen nog steeds groot. Vooral voor de groei van je website en het aantal bezoekers zijn links nog belangrijk. Daarnaast kan je bij het kopen van links zelf één en ander in eigen beheer houden. Zo kan je bedrijven opdracht geven om op zoek te gaan naar specifieke links, welke goed scoren op de punten relevantie en kwaliteit. Links kopen zorgt voor een snelle groei van je bezoekers, waardoor je relevantie toeneemt en de website beter zal worden gevonden in Google. Gebruik daarbij wel content, anders komen bezoekers maar één keer naar je website.

Backlinks-SEO-Diensten-Kopen

Relevantie of algemeen
Links kopen kan op diverse manieren. Je kan opdracht geven om een groot linkpakket uit een algemene database aan te kopen, maar dat is gevaarlijk als je de relevantie in ogenschouw neemt. Er zijn andere manieren op backlinks te vergaren, bijvoorbeeld door middel van artikels/blogs. Schrijf een informatief artikel over het onderwerp van je website en plaats een link in of onder het artikel. Mocht je de juiste content bieden, dan is de kans groot dat anderen naar je website doorlinken. Een ander type link is nog de homepage link, die staat vaak in een apart menu of onderaan in de ‘footer’ van een website.

Waarom backlinks?
Een website is afhankelijk van bezoekers, want dat bepaalt het bestaansrecht van je website. Een combinatie van content en backlinks is daarom zeer belangrijk. Backlinks zijn vooral een voordelige manier om toch aan bezoekers te komen, als tegenhanger van bijvoorbeeld Google Adwords. Je wilt je website laten groeien in relevantie en kwaliteit, daarom is het belangrijk om wel rekening te houden met de kwaliteit als je overgaat tot links kopen. Links met een hoge pagerank versterken je website, waardoor je hoger komt te staan in de organische zoekopdrachten van Google. Zo hoef je niet veel geld te besteden, zoals je bijvoorbeeld wel doet met Google Adwords.

Waar dus op letten?
Links laten kopen is nog altijd een effectieve manier om je website te laten groeien. Probeer aandacht te besteden aan de content op je website, de kwaliteit van de links in het oog te houden en ook de links te voorzien van andere URL’s. Daarnaast is het verstandig om links van verschillende soorten servers te plaatsen. Dit helpt je om in diverse servers te worden gevonden.

 

Wat kunnen onze SEO diensten voor je betekenen?

Wie met zijn of haar website hoger in Google wil komen, doet er goed aan om te kiezen voor speciale SEO diensten. Dat kan in de vorm van SEO pakketten, welke er voor zorgen dat je website gegarandeerd terug te vinden zal zijn in de bovenste regionen van de zoekmachine. SEO pakketten zijn onderdeel van een groter geheel aan activiteiten en elementen die er voor zorgen dat je website goed scoort. Wat zijn deze SEO diensten en wat kunnen de pakketten voor je betekenen op het internet. Je leest het hier!

Alles over SEO diensten
SEO staat voor Search Engine Optimazation. Een website die beschikt over de juiste SEO, kan er derhalve voor zorgen dat de website goed scoort in de zoekmachine. Er zijn diverse elementen die hierin een rol spelen. Zoals elders op deze website ook al is te lezen, is de content op je website van groot belang. Zogenoemde webteksten dienen relevant en inhoudelijk correct te zijn. Daarnaast heb je nog de technische aspecten van de website die in orde moeten zijn. Hierbij kan je denken aan (unieke) URL’s, de juiste server en gebruik van de geformuleerde richtlijnen. Dit alles kan je tevens nog combineren met backlinks, links naar relevante andere websites die de kracht van je website positief kunnen beïnvloeden.

Uitbesteden van SEO diensten
Hoewel veel ondernemers en bedrijven de grote invloed van SEO op hun website onderschrijven, komt het vaak voor dat bedrijven dit werk uitbesteden. Er bestaan voor SEO diensten namelijk speciale pakketten, waardoor je zelf minder tijd hoeft te besteden aan de SEO specificaties, maar toch uitstekend scoort in de zoekmachines. De SEO diensten, een combinatie van content, kwaliteit en linkbuilding, zorgen ervoor dat je website keer op keer meer bezoekers trekt. Meer bezoekers zorgt op haar beurt weer voor meer conversie en dat is hét doel van iedere onderneming. Waarom zou je daarom niet SEO diensten uitbesteden?