8 tips bij het gebruiken van bullet journals 

Bullet journals zijn een geweldige manier om je leven georganiseerd en op orde te houden. Maar hoe gebruik je ze precies? In dit artikel geven we je 5 tips bij het gebruiken van bullet journals.

1. Begin met een Brain Dump

Een braindump is een geweldige manier om je gedachten op papier te zetten en ze vervolgens uit je hoofd te zetten. Het is een soort van mentale opruiming. Zet alles wat je maar kunt bedenken op papier je moet doen tot dingen die je wilt bereiken. Dit is een fijne manier om te beginnen met het invullen van je bullet journal omdat het je mentaal voorbereidt op het organiseren van je prioriteiten,

2. Kies de lay-out van jouw bullet journal

Er zijn oneindig veel manieren om je bullet journal in te richten. Kies een lay-out die bij je past en die je makkelijk kunt volgen. Als je bijvoorbeeld graag met lijstjes werkt, maak dan een lijstjes-layout. Als je iemand bent die visueel ingesteld is, maak dan een lay-out met veel plaatjes en kleuren. Er is geen goed of fout, kies gewoon wat bij jou past.

3. Gebruik verschillende soorten lijstjes

Er zijn allerlei soorten lijstjes die je kunt gebruiken in de bullet journals. Denk bijvoorbeeld aan een to-do lijst, een boodschappenlijst, een bucket list, een ideeƫnlijst, etc. Het gebruik van verschillende soorten lijstjes maakt het makkelijker om alles bij te houden en overzichtelijk te houden.

4. Maak gebruik van symbolen

Symbolen zijn een geweldige manier om dingen snel en makkelijk te kunnen herkennen. Als je bijvoorbeeld een to-do lijst maakt, kun je een vinkje gebruiken om aan te geven dat je iets hebt afgerond. Of je kan uitroepteken gebruiken om aan te geven dat iets belangrijk is. Er zijn allerlei soorten symbolen die je kunt gebruiken, dus bedenk wat voor jou het meest handig is.

5. Wees creatief met bullet journals

Er zijn geen regels met betrekking tot het maken van bullet journals. Doe wat voor jou werkt en wees creatief. Gebruik kleuren, plaatjes, stickers, washi-tape, etc. om je journal mooi en uniek te maken. Laat je creativiteit de vrije loop!

6. Maak een tijdschema

Een tijdschema is handig om te maken zodat je weet waar je aan moet werken en wanneer. Het is een soort van plan van aanpak. Zet alles wat je die week wilt doen op een rijtje en plan vervolgens wanneer je dat gaat doen. Zo weet je door de bullet journals precies wat je moet doen en wanneer en ben je minder snel afgeleid.

7. Breek dingen af in hapklare brokken

Als je iets groots wilt bereiken, breek het dan af in kleinere stukken. Dit maakt het overzichtelijker en makkelijker om te volgen. Bijvoorbeeld, als je een boek wilt lezen, zet dan in je journal hoeveel pagina’s je per dag wilt lezen. Op deze manier is het makkelijker om te volgen en houd je het overzicht.

8. Wees realistisch

Wees realistisch in wat je wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld 30 pagina’s per dag wilt lezen, wees dan realistisch en zet 20 pagina’s per dag in je journal. Op deze manier voorkom je teleurstelling en houd je het overzicht. Wat is jouw favoriete tip bij het gebruiken van bullet journals?

Bullet journals kan je kopen bij www.24papershop.com