Thuiswerken? Hier zijn enkele tips om u te helpen!

Netwerkoplossing

Nu steeds meer bedrijven een thuiswerkbeleid invoeren vanwege de verspreiding van COVID-19, moeten werknemers nu proberen net zo productief te zijn zonder hun normale middelen en routines. Hoewel thuiswerken in theorie een luxe klinkt, is het zeker geen vakantie en is productief zijn gemakkelijker gezegd dan gedaan (Bron: https://thuiswerkwinkel.nl/).

Blijf daar niet gewoon zitten

De hele dag zitten is niet gezond, zelfs niet als u op kantoor bent, maar thuiswerken betekent dat u uw woon-werkverkeer overslaat en de hele dag door minder redenen hebt om uit uw stoel op te staan. U kunt investeren in een sta-bureau als u liever staand werkt, maar zorg er verder voor dat u regelmatig opstaat om te strekken of te bewegen.

Als u een uur of twee extra hebt gewonnen door niet te pendelen, is dit een goede gelegenheid om te sporten, door thuis te trainen of door buiten te gaan wandelen. Een lunchwandeling kan u ook het gevoel geven dat u niet de hele dag binnen vastzit.

Bestrijd de drang om te multitasken

Dit lijkt misschien een handig moment om klusjes in huis in te halen, maar het is gemakkelijker dan u zou verwachten om afgeleid te raken. Dit niet het moment is om op te ruimen of met de was te beginnen. Er is niets mis met een korte pauze, maar laat u door klusjes niet afleiden van productief zijn. u zou ze niet doen als u op het werk was.

Hetzelfde geldt voor andere afleidingen thuis. Als u van tevoren maaltijden klaarmaakt of snacks verpakt voor op kantoor, doe dan hetzelfde thuis, zodat u zich niet in de keuken hoeft te bezighouden. De kans is groot dat u op het werk ook geen tv kijkt, dus probeer het niet aan te laten staan, ook al is het alleen maar achtergrondgeluid.

Bij de thuiswerkwinkel kunt u handige dingen vinden die u helpen thuiswerken aangenamer te maken.