6 conversie tips voor uw website

1

Voor een onderneming is de website natuurlijk van belang, helemaal wanneer u daar diensten of producten wit aanbieden waar u uw omzet uit haalt. In dit artikel geef ik een kleine cursus internetmarketing om de website te laten converteren.

Navigatie

Bezoekers verwachten op de website een paar standaarden, de gebruiker gaat uit van zijn intuïtie. De navigatie wordt bijvoorbeeld bovenaan verwacht en niet ergens aan de zijkant, ook een subnavigatie wordt onder de hoofdnavigatie verwacht en dus niet er boven.

Logo

Het logo heeft meerdere functionaliteiten, ten eerste moet het een autoriteit meegeven en vertrouwd aanvoelen. De gebruiker herkent dus waar hij is. Ten tweede is een logo altijd handig om te gebruiken als home knop zodat de gebruiker altijd terug kan.

Broodkruimels

Om de bezoeker te laten weten hoe diep hij zich bevind in het hiërarchische structuur van de website, kun je gebruik maken van broodkruimels. Voor de bezoeker is dat erg belangrijk om terug te komen.

Tekstlinks

Wanneer er in teksten gelinkt wordt naar andere pagina’s is het van belang deze links zichtbaar te maken. Je kunt dat doen door er een lijn onder te zetten of er een button van te maken.

Leesbare teksten

Het is goed om teksten ruimte te geven en te laten ademen, dit is gemakkelijker voor de gebruiker om te lezen. Zorg er dus voor dat teksten minstens 12 pixels groot zijn.

Scrollen

Als gebruiker wil je zo weinig mogelijk scrollen om tot informatie te komen, wanneer er echt veel content op een pagina moet komen zorg er dan voor dat de gebruiker met één klik naar boven kan.